Powderbrows

Semi Permanente Make-up

Powderbrow is een nieuwe semi permanente make up techniek. Deze techniek wordt toegepast met een machinale nano-naald. Het is semi-permanent, dit wilt zeggen dat het na verloop van tijd vervaagd. We plaatsen het pigment in de bovenste huidlaag en is anders dan bij tattoos en permanente make-up. De bovenste huidlaag vernieuwt zichzelf constant, dus er komt steeds een nieuwe huidlaag over het pigment.
Dit zorgt er dus voor dat het pigment na verloop van tijd zal vervagen.
De powderbrowtechniek is geschikt voor alle huidtypes.

Faq

Wat zijn de prijzen voor de powderbrows behandeling?

Nieuwe klant*: €299
Bijwerking 6-8 weken: €99
Bijwerking < 6 maanden: €99

Bijwerking < 14 maanden: €199
Bijwerking < 24 maanden: €299

*Let op , een bijwerking is verplicht te nemen binnen 6-8 weken en is aangeraden gelijk met de eerste behandeling in te plannen. Zonder bijwerking heeft u geen volwaardig resultaat.

Is een eerste bijwerking noodzakelijk?

Een eerste bijwerking is noodzakelijk. Zonder de bijwerking zullen de powderbrows maximaal drie maanden zichtbaar zijn. Na de eerste behandeling vervaagt tot 70 procent van de powderbrows, na het bijwerken vervaagt 30 procent waardoor uw uiteindelijk natuurlijke powderbrows hebt.
Let op: U bent zelf verantwoordelijk voor het boeken van de eerste bijwerkingsafspraak binnen 5-8 weken na de eerste behandeling. Boek uw bijwerkingsafspraak meteen na het boeken van de eerste behandeling zodat U zeker bent van een plekje tussen de 5-8 weken na de eerste behandeling. Eerder dan vijf weken bijwerken is niet mogelijk omdat de wenkbrauwen dan nog niet genezen zullen zijn.

Hoe verloopt het genezingsproces van de powderbrows?

De wenkbrauwen zullen er tot watercontact zeer donker uitzien. Na watercontact zullen ze beginnen te vervellen waardoor er ongelijkheden, vlekken, korsten en pigmentverlies zullen ontstaan. Dit is normaal en hoort bij het genezingsproces. Er is geen reden tot ongerustheid.
Probeer zo min mogelijk aan je wenkbrauwen te zitten zodat het mooi kan genezen. Het perfecte eindresultaat is 90 dagen na de bijwerking zichtbaar. Het pigment heeft namelijk tijd nodig om van de onderhuid terug naar de huidoppervlakte te komen.
Dag 1-4: zeer donker
Dag 5-10: barsten en plekken (geen kleur te zien onder de barsten en plekken)
Dag 11-27: géén zichtbare kleur of vorm
Dag 28-55: kleur en vorm begint terug te komen
Dag 56: kleur en vorm zichtbaar

Kan ik deze behandeling laten uitvoeren als ik recent een Covid-19 vaccin heb gehad?

De powderbrows behandeling kan niet worden toegepast indien U bent ingeënt met een Covid-19 vaccin, twee weken voor of twee weken na een permanente make-up behandeling. Als U een Covid-19 vaccin hebt gehad, dient U minstens twee weken te wachten voordat U deze behandeling kan laten toepassen. Indien U een permanente make up behandeling hebt gehad, dient U ook twee weken te wachten voordat U kan worden ingeënt met een Covid-19 vaccin.

Is het mogelijk om powderbrows te laten toepassen als U reeds (semi) permanente make-up hebt?

Als U reeds (semi) permanente make-up hebt, dient U eerst een foto van uw wenkbrauwen door te sturen via onze whatsapp service op het nummer +32 472 85 88 77. Als we de foto hebben ontvangen, zullen we U adviseren over de mogelijkheden.

Hoe verloopt de powderbrows behandeling?

U wordt ontvangen in ons salon op het afgesproken tijdstip en mag plaatsnemen in onze wachtruimte.De meeste dames ervaren de behandeling als niet pijnlijk maar voelbaar.

Vervolgens loopt U mee naar de behandelruimte en neemt U plaats op een van de onze behandelbedden. De specialiste bespreekt samen met U al uw wensen en geeft advies. Hierna begint ze met de browmapping. Hierbij meet ze alles op aan de hand van verschillende meetinstrumenten om zo de ideale wenkbrauwen te bekomen die bij uw gelaat passen. De wenkbrauwen worden eerst geepileerd indien nodig. De vorm wordt in potlood getekend en vervolgens zacht ingekleurd. Vervolgens krijgt U een spiegel zodat U vooraf de vorm kan zien. Indien U nog opmerkingen hebt, worden deze aangepast tot de kleur en vorm naar wens is.

Indien U akkoord gaat, gaan we van start met het plaatsen van de powderbrows. De behandeling zelf duurt gemiddeld 2u-2u30min. We proberen steeds stipt te werken,maar er is altijd een kans dat de behandeling iets meer tijd zal vragen dan voorzien. Daarom zouden we U willen vragen hiermee rekening te houden bij het maken van uw dagplanning.

Voor persoonlijk advies mag U ons altijd contacteren via onze whatsapp service +32 472 85 88 77 door een foto door te sturen van uw wenkbrauwen.

Hoelang gaan powderbrows mee?

De houdbaarheid van de behandeling verschilt per persoon en kan korter zijn als U een zeer vette huid heeft, snel of veel bloedt tijdens de behandeling, erg blond bent, een lichte kleur laat toepassen, ooit permanente make-up hebt gehad of de wenkbrauwen hebt laten laseren.
Zeer vette huid: tot 6 maanden
Vette tot normale huid: 6-14 maanden
Droge tot zeer droge huid: 15-24 maanden

Kan deze behandeling bij iedereen toegepast worden?

De powderbrows kunnen niet toegepast worden bij zwangere dames, hepatitiespatiënten, diabetespatiënten, patiënten die hart- en vaatziekten hebben en personen die bloedverdunners innemen. Tussen het gebruik van Roaccutane en het toepassen van de powderbrows zouden er vier weken tussen moeten zitten.

Waar houd ik rekening mee voor en na de behandeling?

Voor de behandeling:

 • Geen bloedverdunners innemen
 • Behandeling niet onder invloed van alcohol of drugs laten toepassen
 • Twee weken vooraf niet zonnen of zonnebanken

Tot drie dagen na de behandeling:

 • Geen watercontact
 • Niet aanraken
 • Niet sporten ( er mag geen zweet in contact komen met de wenkbrauwen)
 • Geen make up of crème op de wenkbrauwen, rondom mag wel

Na de behandeling:

 • Twee weken niet zonnen of zonnebanken, na twee weken steeds beschermen met SPF 50
 • Twee weken de wenkbrauwen niet verven
 • Twee weken geen gezichtsbehandelingen laten uitvoeren
 • Een week niet zwemmen en geen sauna

OPGELET!

Als U reeds (semi) permanente make-up hebt, dient U eerst een foto van uw wenkbrauwen door te sturen via onze whatsapp service op het nummer +32 472 85 88 77. Als we de foto hebben ontvangen, zullen we U adviseren over de mogelijkheden.